Διακοπές!

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το μέλι, το Πράσινο Παραμύθι και η Διατροφή



Ζωγραφιά της Σταφανίας Βελδεμίρη για το Παραμύθι του Μελιού

 
Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ του diatrofi.gr για την παρουσίαση του Πράσινου Παραμυθιού στο 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας:

Το Πράσινο Παραμύθι - Τρώω σωστά και γελάω...
...και ιστορίες με μέλι!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για παιδιά και μεγάλους πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο «Το Πράσινο Παραμύθι –Τρώω σωστά και γελάω» από τον διαιτολόγο διατροφολόγο Ευάγγελο Ζουμπανέα. Τη συζήτηση στην οποία συμμετείχαν και οι τρεις συγγραφείς του βιβλίου συντόνισε η δημοσιογράφος Δήμητρα Μπιλάλη.

Στο δεύτερο μέρος αξιοποιώντας ζωγραφιές της εικονογράφου του βιβλίου Στεφανίας Βελδεμίρη τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους παραμύθι για το μέλι.

Όπως επισήμανε ο κ. Ζουμπανέας, οι διατροφολόγοι -διαιτολόγοι Παναγιώτα Μίαρη και Μαριέττα Μιχαήλ σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Στοφόρο και τη ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη μετέτρεψαν σε βιβλίο ένα πρόγραμμα που είχε ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε σειρά εκδηλώσεων και σεμιναρίων που απευθύνονταν σε γονείς, παιδιά και παιδαγωγούς.

Το βιβλίο υπηρετεί με ξεχωριστό τρόπο το στόχο που έχουν θέσει οι τρεις συγγραφείς: να μάθουμε όλοι να τρώμε σωστά, αξιοποιώντας τη μαγεία των παραμυθιών, το παιχνίδι, αλλά και τη δημιουργική συζήτηση.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα και από τη δημιουργική φαντασία των παιδιών. Το καθένα μπορεί να βάλει τη δική του υπογραφή. Να φτιάξει τις δικές του ιστορίες και να μάθει παίζοντας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης με αφορμή το μέλι, οι συγγραφείς έδειξαν με πρακτικό τρόπο πως ακριβώς μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία. Αφού ο κύριος Ζουμπανέας ενημέρωσε εν συντομία για τη σημασία που έχει το μέλι και τα προϊόντα του, τα παιδιά έφτιαξαν ένα πρωτότυπο παραμύθι που διασκέδασε μικρούς και μεγάλους.

Χαρακτηριστική του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το βιβλίο ήταν η μεγάλη συμμετοχή κόσμου και επιστημόνων της διατροφής όπως, του κ. Μανώλη Μανωλαράκη και κ. Άλεξ Πέπα, του Προέδρου και του Αντιπροέδρου αντίστοιχα της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, των διαιτολόγων διατροφολόγων: κ. Φρειδερίκης Μίαρη ( όπου συνέβαλε στην διακίνηση του βιβλίου), κ. Νίκο Κανάκη, κ. Στάθη Κάρτσωνα, κ. Τίνας Αντωνίου, κ. Αγνής Παπαδοπούλου, κ. Πέγκυς Βρινίωτη και κ. Ματίνας Κουρκούλη. Επίσης τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του ο π. πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Νίκος Κατσαρός.

Καθοριστική για την εκδήλωση ήταν η συμβολή της κ. Ειρήνης Ψαχούλια, υπεύθυνης για την διοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Μελιού που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας .

Χορηγός της εκδήλωσης: η εταιρεία WISH bars, όπου παραβρέθηκαν η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κ. Μίνα Γκίωνη και η συνεργάτιδα της εταιρείας κ. Ειρήνη Γαλή .

Χορηγοί επικοινωνίας: Επιστημονική Ομάδα Διατροφή, www.diatrofi.gr και Εφημερίδα Άποψη Σαλαμίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: