Διακοπές!

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Βιβλία για τα παιδιά -μέρος δεύτερον

Τα πιο όμορφα δώρα για τα Χριστούγεννα, με τη δύναμη της φαντασίας....

Πολλά απ' όσα κάνω τελευταία και κυρίως η Παραμυθοκουζίνα και η Μαγική Τράπουλα των παραμυθιών έχουν ως πηγή έμπνευσης τον Τζάνι Ροντάρι. Το τελευταίο βιβλίο που κυκλοφόρησε από τον "Κέδρο", τα "Παραμύθια για να σπάτε κέφι" είναι από τα πιο διασκεδαστικά διασκεδαστικά βιβλία που έχω διαβάσει, αλλά και γεμάτες πυκνά νοήματα, γραμμένες με τρόπο που να γίνονται κτήμα των παιδιών.




Κάθε παραμύθι έχει τρεις διαφορετικές εκδοχές για το τέλος. Διαλέγετε και παίρνετε. Ο συγγραφέας πάντως γράφει στο τέλος του βιβλίου τις δικές του προτιμήσεις. Διαβάσαμε μια από τις ιστορίες στη Magenta το προηγούμενο Σάββατο και μια μικρή μας φίλη έπεσε από την καρέκλα από τα γέλια!  (δεν χτύπησε και συνέχισε να γελάει κι από το ...πάτωμα!) Ήταν η ιστοράι του Ρινάλντο που μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι, όταν λέει κάτι αυτό εμφανίζεται μπροστά του: Ποδήλατα, παγωτά κι άλλα πολλά έρχονται από το πουθενά... Απλά μοναδικό...

Ένας από τους πιο αγαπημένους ζωγράφους -εικονογράφους παιδικών βιβλίων είναι ο Βασίλης Παπατσαρούχας. Στο "Αγόρι που ζωγράφιζε τον ουρανό" (Μεταίχμιο) εικονογραφεί μαι δική του ιστορία, με ήρωα τον Φράνσις.



Ένα παιδί που του αρέσει να ζωγραφίζει παντού και κυρίως στον ...ουρανό. Κάποια στιγμή μαθαίνει πως υπάρχει ένα μέρος στη γη που τα παιδιά δεν ξέρουν τι θα πει παιχνίδι και αποφασίζει να τους το μάθει με τις ζωγραφιές του που καταφέρνει να της στείλει από τον ουρανό.Μια πραγματικά όμορφη ιστορία, ένα εικαστικό ταξίδι που μαγεύει...




Η Μαρία Ρουσάκη πάλι είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις. Ο θησαυρός του Ταϋγέτου που κυκλοφορεί στο πλαίσιο της πολύ ενδιαφέρουσας σειράς των εκδόσεων Μϊνωας με λογοτεχνικές εξερευνήσεις, μας διασκέδασε και μας χάρισε μπόλικη αγωνία καθώς παρακολουθούσαμε τις περιπέτειες του Μιχάλη και του Βασίλη, δυο δίδυμων αδερφών, να ανακαλύψουν έναν θησαυρό στον Ταΰγετο. Μαζί τους η ...άσπονδη φίλη τους Ευφροσύνη, νεώ παραμονεύουν και κάποιοι "κακοί". Το βιβλίο -όπως και τα υπόλοιπα της σειράς- διδάσκει την τοπική ιστορία με τρόπο που γοητεύει τα παιδιά και γεννά ερωτήσεις ξυπνώντας το εξερευνητικό τους πνεύμα.










Θα μου πείτε τι γίνεται αν τα παιδιά δεν αγαπούν το διάβασμα. Υπάρχει λύση και γι' αυτό. Το διασκεδαστικό και πρωτότυπο εγχειρίδιο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη: Το βιβλίο που θα σε κάνει να αγαπήσεις τα βιβλία (ακόμα κι αν δεν σου αρέσει καθόλου να διαβάζεις) της Φρανσουάζ Μπουσέ. Πραγματικά έξυπνο, με τον σελιδοδείκτη "Με λένε Βρίσκω τη σελίδα" που προσπάθησα μάταια να ...κλέψω από την κόρη μου. Ωραίο βιβλιαράκι, κατάλληλο για κάθε ηλικία!

Αν πάλι είσαστε εξοικειωμένοι με τα e-book και δεν σας περισσεύουν χρήματα για αγορές ή απλώς θέλετε αν απολαύσετε καλά παιδικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή και με πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, μπορεί να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των εκδόσεων Σαΐτα
Από τα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα είναι η Ματή -Το μαγικό ψιθύρισμα του Θεοφάνη Θεοφάνους.



Τέλος -διότι αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει σας πορτέινω το "Πράσινο Παραμύθι -τρώω σωστά και γελάω" (Andy's Publishers), ένα πρωτότυπο βιβλίο -εργαείο διατροφής που γράψαμε με τις διατροφολόγους -διαιτολόγους Παναγιώτα Μίαρη και Μαριέττα Μιχαήλ και εικονογράφησε με μοναδικό τρόπο η Στεφανάι Βελδεμίρη (περιλαμβάνει και το παιχνίδι "Το φιδάκι της διατροφής", οπότε είνα 2 σε ...1!)


1 σχόλιο:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫ Mετά απο πολύ καιρό λογω στρατου είπα να μπω στο σπιτικο μου για να σας ευχηθω!!Γιορτες ερχονται και περνω απο το σπιτικό σου να ευχηθω ΚΑΛΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ γεμάτα υγεία-αγάπη - ευτυχια.Οι Αγιες μέρες ας απαλύνουν τον πόνο σε οσους υποφέρουν και ας δώσουν σε όλους μας οτι πιο ανθρώπινο υπάρχει για να νιώσουμε όμορφα!!(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫(✿ ♥‿♥) ♫Σιγουρα τα βιβλια ειναι οτι πιο ομορφο για δωρο στα παιδια!!!!