Διακοπές!

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Και το παιδικό βιβλίο θύμα του ...πρωτογενούς πλεονάσματος!



Η παιδεία, η υγεία και η πρόνοια είναι οι βασικοί κλάδοι που διαλύθηκαν για να δημιουργηθεί το περίφημο...πρωτογενές πλεόνασμα (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι πρωτογενές έλειμμα περίπου 2,5 δισ. -για να μην τρελαθούμε τελείως και ξεχάσουμε τα οικονομικά που σπουδάσαμε)

Βεβαίως αυτό δεν αρκεί. Θύμα των εγκεφάλων της Κυβέρνησης είναι και το βιβλίο...

Αντιγράφω τπ σύντομο κείμενο του γνωστού και αγαπημένου συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου, όπως το διάβασα σήμερα στο facebook:
"Τη Δευτέρα ξεκινά η Διεθνής Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην Μπολόνια της Ιταλίας για πρώτη φορά μετά από δεκαετίας ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Ποιος πήρε την απόφαση να υποστείλει την ελληνική σημαία σε έναν τομέα που διακρινόμαστε; Ποιος αποφάσισε ότι για 10.000 (τόσο στοίχισε η συμμετοχή της Κύπρου) αξίζει να απέχει η Ελλάδα από την κορυφαία έκθεση παιδικού βιβλίου; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ η εξόντωση του παιδικού βιβλίου. Εμείς, όλοι οι άνθρωποι του παιδικού βιβλίου, πρέπει να αντιδράσουμε. Γεμίστε τη σελίδα του Υπουργού Panos Panagiotopoulos με μηνύματα διαμαρτυρίας. Γιατί τα ελληνικά παιδικά βιβλία με την ποιότητα που έχουν ΑΞΙΖΑΝ να είναι εκεί. Κάθε δημιουργός, δάσκαλος, αναγνώστης σήμερα να στείλει ΜΗΝΥΜΑ στον ΥΠΟΥΡΓΟ..."

Φοβάμαι ότι καθόλου δεν θα ιδρώσει το αυτί του κ.Παναγιωτόπουλου... Τα βιβλία είναι κι αυτά ένας από τους εχθρούς της Κυβέρνησης. Τα παιδιά που διαβάζουν, ο κόσμος που διαβάζει είναι προφανώς επικίνδυνος!
Γι' αυτό και όλα τα μέτρα στχεύουν στην εξόντωση του βιβλίου και στην επιβίωση μόνο των εύπεπτων best seller που αποκοιμίζουν και της υποκουλτούρας που πωλούσε μέσω τηλεοράσεως ο ανεκδιήγητος παλιάτσος που παίζει με την υγεία μας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: