Διακοπές!

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Το κορίτσι του Πέτρου στο Χαλάνδρι το Σάββατο!




Την γνωρίσαμε ...οικογενειακώς μέσα από το "Κορίτσι του Πέτρου" και το "Υπναρούδι" της. 
Μετά είχα τη χαρά να τη γνωρίσω κι από κοντά, όταν από τον Βόλο βρέθηκε γειτόνισσα μας προσφάτως στην Αγία Παρασκευή...  

Συμμετείχε στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τα Ζώα στη Λογοτεχνία που οργάνωσαν οι "Φίλοι των ζώων Χαλανδρίου" και τώρα , το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στις 12, στον "Ευριπίδη στη Στοά" στο Χαλάνδρι (Ανδρέα Παπανδρεόυ 11), θα παρουσιάσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο το "Κορίτσι του Πέτρου" μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά.
Θεωρώ ότι μια τέτοια εκδήλωση έχει ξεχωριστή σημασία γιατί τα μηνύματα του βιβλίου, ειδικά σε ό,τι αφορά στον ρατσισμό είναι οδυνηρά επίκαιρα... 
Κι επειδή με την κόρη μου έχουμε βρεθεί σε τέτοια παρουσίαση της Αργυρώς Μουντάκη, σας προτείνω να έρθετε εκεί το πρωινό του Σαββάτου. Εμείς θα ξαναπάμε!

Είχα γράψει στο literature.gr

"...Το κορίτσι του Πέτρου, της Αργυρώς Μουντάκη (εκδόσεις Μεταίχμιο) απευθύνεται σε παιδιά πάνω από 9 ετών και καταπιάνεται με επιτυχία με μια σειρά θεμάτων: Ο ρατσισμός, ο έρωτας, η σχέση ανάμεσα στα αδέρφια, ο σχολικός εκφοβισμός… Κεντρική ηρωίδα η Αλκμήνη που ζει διάφορα από τον μεγαλύτερο αδερφό της, τον Πέτρο (νόμιζα πως η συγγραφέας είχε καταγράψει αυτούσιες σκηνές απ’ όσα συμβαίνουν στο δικό μας σπίτι!) Όλα θα αλλάξουν όταν εμφανίζεται ένα κορίτσι από το Πακιστάν, η Αλίσα που περνά δύσκολες ώρες στην τάξη καθώς δυσκολεύεται στα μαθήματα, αλλά αντιμετωπίζει την εχθρότητα των άλλων κοριτσιών. Ο Πέτρος που την ερωτεύεται θα τη βοηθήσει, αλλά την τελική λύση θα τη δώσει η ίδια. Το βιβλίο έχει μηνύματα, αλλά και χιούμορ. Να πω ότι τα ίχνη του αδερφού της ακολουθεί και η Αλκμήνη που ερωτεύεται ένα συμμαθητή της, ενώ έχει για συμπαραστάτη ένα χνουδωτό παιχνίδι που μιλά, τον Μπίνγκο. Η κόρη μου το διάβασε μια φορά μόνη της και μια ήθελε να το διαβάσουμε μαζί. Οπότε τι άλλο να προσθέσω εγώ, ένας φτωχός πατέρας;"

Έκτοτε η κόρη μου το διάβασε άλλες δυο φορές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: