Διακοπές!

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ένα εκπληκτικό φωτογραφικό ταξίδι στον Ταρσανά της Σύρου




Αξίζει ένα ταξίδι στη Σύρο και μόνο για να απολαύσετε ένα μοναδικό φωτογραφικό ταξίδι. Από τα λίγα δείγματα δουλειάς που έχω δει πρόκειται για κάτι μοναδικό. Χρειάστηκε ταλέντο, μεράκι και απίστευτος μόχθος για το αποτέλεσμα. Ο Αλέξανδρος Σταματίου αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τον Ταρσανά της Σύρου

Φωτογραφία του Αλέξανδρου Σταματίου

Φωτογραφία του Αλέξανδρου Σταματίου

Διαβάζω:

Tarsanas Shipyards – Φωτογραφικό Χρονικό

Για το φωτογραφικό χρονικό του Αλέξανδρου Σταματίου, γράφει η ποιήτρια και συγγραφέας Αργυρώ  Πατσού. 

Στις 13 Δεκεμβρίου τού 2014, εγκαινιάζεται στην Ερμούπολη της Σύρου η έκθεση του Αλέξανδρου Σταματίου «Tarsanas Shipyards – Φωτογραφικό Χρονικό».
Ξεκινώντας από τον εσωτερικό χώρο του Ταρσανά, η έκθεση βγαίνει έξω, στο καρνάγιο –στις μπίγες, στις καρίνες, στις σαλαμάστρες, στους γλάρους, στα πεισμωμένα μπράτσα– εκεί που πάλλεται η καρδιά της θεματικής της.
Οι φωτογραφίες τυπώνονται σε μουσαμάδες –ανθεκτικούς σαν τους θαλασσινούς και σαν τους πολεμοαναθρεμμένους– και εκτίθενται, σκαριά γερά, στις καιρικές συνθήκες.
Βιωματικός ο ίδιος, ταξιδευτής, φουντάρισε την άγκυρα εκεί, έγινε ένα με τους ναυτεργάτες, τους άκουσε και τον άκουσαν, αναγνωρίστηκαν, ξεφανέρωσαν την κοινή τους ρότα, τον έμπασαν στα εσώτερά τους, ήπιαν μαζί και εργάστηκαν μαζί, σε ατμόσφαιρα μέθεξης.
Πολλές φορές τα λόγια έλλειπαν, αρκούσε ένα συνωμοτικό χαμόγελο στον κυνηγό του φωτός, στην καρτερία ή στα ξαφνικά του τινάγματα, στο καταμουσκεμένο, λασπωμένο του ντελίριο στις μπόρες και στις κεραυνικές φιέστες.
Το λιμάνι δεν χαρίζεται, κερδίζεται… απ’ όσους κοινώνησαν τη Θάλασσα.  Α.Π.

Οι φωτογραφίες εκτίθενται στον εξωτερικό χώρο του Ταρσανά στην Ερμούπολη. 

Φωτογραφία του Αλέξανδρου Σταματίου

Φωτογραφία του Αλέξανδρου Σταματίου

Φωτογραφία του Αλέξανδρου Σταματίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: