Διακοπές!

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Με Δανεικά Παπούτσια στην Πλάκα

 Η Χριστίνα Μαξούρη σε φωτογραφία της Στέλλας Σερέφογλου

 Αύριο το βράδυ (23 Δεκεμβρίου) θα τα παρατήσω όλα και θα πάω στην Πλάκα!
Η μοναδική φωνή της Χριστίνας Μαξούρη θα μας συνοδέψει σε ένα μουσικό ταξίδι στο σαλόνι του παλιού σπιτιού της Αθήνας που σήμερα στεγάζει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Παλιά παιχνίδια και βιβλία γύρω μας, από το παράθυρο η Ακρόπολη, στο ταβάνι απίστευτες ζωγραφιές, έτσι που να είναι μια συναυλία μαγική. να δούμε πόσοι τυχεροί θα προλάβουν να κλείσουν θέση!
 
"Δανεικά Παπούτσια" ο τίτλος της παράστασης στην πιο solo a cappella εκδοχή τους, που θα παρουσιαστεί για δύο Τετάρτες -23 & 30 Δεκεμβρίου- στο Μουσείο ( Τριπόδων 23, Πλάκα)
 



 Όπως διαβάζουμε, "Τα «Δανεικά Παπούτσια» φτιάχτηκαν ακολουθώντας κυρίως συναισθηματικούς συνειρμούς και διαμορφώνονται ανάλογα με το ένστικτο, το χώρο, τη χώρα και τους καλεσμένους.
Η Χριστίνα Μαξούρη «δανείζεται» παλιές και νέες μελωδίες και τις ερμηνεύει a cappella, πλάι σε κείμενα των Χατζιδάκι, Λειβαδίτη, Περεσιάδη, Σαίξπηρ κ.ά., παίζοντας ενίοτε μεταλλόφωνο, κλαρινέτο και μπαγλαμαδάκι, σε μια χειροποίητη συναυλία, με σκοπό την κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού κι ερμηνευτή.
Τα «Δανεικά Παπούτσια» πρωτοπαρουσιάστηκαν πριν δυο χρόνια, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015, ταξιδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, η παράσταση αποκτά συνοδοιπόρους. Συμμετέχοντες των «Δανεικών Παπουτσιών» έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής οι : Όλγα Λασκαράτου, Νίκος Ξυδάκης, Φοίβος Δεληβοριάς, Απόστολος Ρίζος, Ματούλα Ζαμάνη, Μαρία Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Φώτης Σιώτας, Σοφία Ευκλείδου, Πάνος Λαμπρόπουλος, Παύλος Μελάς, Σπύρος Μπολοβίνης και Γιάννης Ανδριανάκης."

περισσότερες πληροφορίες για τα ‘Δανεικά Παπούτσια’ στο www.christinamaxouri.com

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Κρατήσεις απαραίτητες στα: 210 3250341 & 6940 99 54 43
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, 10558, Πλάκα, Αθήνα
Τηλ: (00 30) 210 32 50 341
Email: info@ekedisy.gr
www.ekedisy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: